Browse   |   Upload   |   Users   |   Top10   |   Profile   |   Rules   |   FAQ   |   Staff

Bine ati venit pe BitTorrents.ro!

Scopul acestui site nu este de a deveni un alt Bytemonsoon sau Suprnova. Scopul nostru este de a asigura ultimele noutati. De aceea, doar utilizatori special desemnati au permisiunea de a uploada torrente. Daca aveti acces la noutati 0-day, nu ezitati sa ne contactati !

Acesta este un tracker privat si trebuie sa va inregistrati inainte de a avea acces total la site. Inainte de a initia ceva aici, la BitTorrents.ro, va sugeram sa cititi sectiunea Rules! Sunt doar cateva reguli de care trebuie sa tineti cont, dar le respectam. !

Inainte de a merge mai departe trebuie sa cititi acordul de utilizare al BitTorrents.ro.


CuprinsInformatii despre site


Ce este bitttorrent de fapt? Cum iau fisierele?

Pentru mai multe informatii, consultati Brian's BitTorrent FAQ and Guide.

De unde pot primi o copie a codului sursa?

Versiuni mai vechi ale codului acestui site se pot gasi la TBSource. Note: Nu oferim suport tehnic pentru acest cod sursa deci va rugam sa nu ne deranjati in legatura cu acest subiect. Folositi acest program pe riscul vostru!


Informatii despre utilizator

Am inregistrat un cont dar nu am primit e-mail de confirmare!

Poti folosi acest formular pentru a te putea reinregistra.. Tineti cont ca daca nu ati primit e-mail prima data, e posibil sa nu reuseasca nici a doua oara deci ar trebui sa incercati sa folositi alta adresa de e-mail..


Am pierdut username-ul sau parola! Mi-o puteti trimite?

Foloseste acest formular pentru a primi un e-mail cu detaliile personale de logare.


Imi puteti redenumi contul?

Nu redenumim conturi. Te rugam sa iti creezi altul.(Foloseste acest formular pentru a-ti sterge contul actual.)


Imi puteti sterge contul (confirmat)?

Acest lucru il puteti face singur completand acest formular.


Deci, ce este ratio-ul?

Dati click pe profile, si apoi pe username. Ratio-ul este afisata si in coltul din stanga sus al paginii .

Este important sa faci deosebirea dintre ratio-ul total si ratio-ul individual al fiecarui torrent pe care il ai la seed/leech. Ratio-ul total ia in considerare totalul uploadului si downloadului contului tau de cand te-ai alaturat site-ului. Ratio-ul individuala ia in calcul aceste valori pentru fiecare torrent in parte.

E posibil sa vezi doua simboluri in loc de numar: "Inf.", o abreviere a cuvantului infinit ceea ce inseamna ca ai downloadat 0 bytes in timp ce ai uploadat o valoare mai mare(ul/dl devine infinit); "---", trebuie citit ca "non-available", si apare cand ai si uploadat si downloadat 0 bytes(ul/dl=0 ceea ce inseamna o valoare nedeterminata).


De ce este afisat IP-ul meu pe pagina de detalii personale?

Numai tu si moderatorii sitului pot vedea IP-ul tau si adresa de e-mail. Ceilalti utilizatori nu au acces la aceste informatii.


Ajutor! Nu ma pot loga! (a.k.a. Login of Death)

Aceasta problema apare uneori folosind Microsoft Internet Explorer. Inchideti toate ferestrele Internet Explorer si deschideti Internet options din panoul de control. Dati click pe butonul Delete Cookies. Acum ar trebui sa va puteti loga.


IP-ul meu este dinamic. Cum pot sa raman logat?

Nu va mai faceti griji. Tot ce trebuie sa faceti este sa va asigurati ca sunteti logat cu IP-ul actual cand initiati o sesiune de torrent. Apoi, chiar daca IP-ul se schimba in timpul sesiunii, seedul sau leechul vor continua si statisticile se vor updata fara nici o problema.


De ce apar ca neconectabil? (si de ce ar trebui sa ma intereseze?)

Tracker-ul a determinat ca sunteti in spatele unui firewall sau NAT si nu puteti accepta conexiuni catre contul dumneavoastra.

Asta inseamna ca ceilalti utilizatori nu vor fi capabili sa se conecteze la dumnevoastra, numai dumneavoastra la ei. Mai rau, daca doi utilizatori sunt in aceeasi situatie ei nu vor fi in stare sa se conecteze deloc. Aceasta are evident un efect negativ asupra vitezei totale.

Modul de rezolvare a problemei implica deschiderea unor porturi inaintea firewall-ului folosite pentru conexiunile catre dumneavoastra (aceleasi pe care le-ati setat si pentru clientul bittorrent) si/sau configurand serverul NAT sa foloseasca o forma de baza a NAT in locul NAPT procesul actual difera la modele de routere diferite. Verificati manualul de utilizare al routerului si/sau forumul de suport. De asemenea veti gasi multe informatii privind acest subiect la PortForward).


Care sunt clasele de utilizatori?

  User   Clasa implicita a membrilor noi.
  Power User   Pot vedea fisierele NFO.
  DonatorStar   Au donat bani acestui site .
  VIP   Aceleasi privilegii ca si Power User si este considerat un Membru de Elita al BitTorrents.ro. Este imun la retrogradare automata.
  Alta   Titlu customizat..
  Uploader   La fel ca Power Userul cu exceptia ca are dreptul de upload si este imun la retrogradare automata.
  Moderator   Poate modifica si sterge orice torrent uploadat. De asemenea, poate corecta sau sterge comentariile userilor si poate sterge conturi.
  Administrator   Poate face aproape orice
  SysOp   Proprietarii acestui site.


Cum functioneaza promovarea?

  Power User   Trebuie sa fie membru de cel putin 4 saptamani, sa fi uploadat cel putin 25 GB si sa aiba ratio-ul egal sau mai mare cu 1.05.
Promovarea se face automat cand aceste conditii sunt indeplinite.
Tineti cont de faptul ca veti fi automat retrogradati oricand daca ratia scade sub 0.95.
  Star   Deocamdata nu se accepta donatii!
  VIP   Atribuit de catre moderatori, la alegerea lor, userilor care au contribuit cu ceva special la site.
(Oricine cerseste statutul de vip va fi descalificat automat.)
  Other   Acordat de catre moderatori, la alegerea lor ( nu este valabil pentru Useri si Power Useri).
  Uploader   Numit de catre Administrator/SysOp (citeste sectiunea "Uploading" pentru conditii).
  Moderator   Te intrebam noi pe tine, nu tu pe noi!


Hei! Am vazut Power Useri cu upload mai mic de 25 GB!

Limita pentru Power User era de 10 GB si nu am retrogradat pe nimeni cand am ridicat limita la 25 GB.


De ce nu poate si prietenul meu sa devina membru?

Exista o limita de 11.111 de useri. Cand aceasta cifra este atinsa ne oprim in a accepta membrii noi. Conturile inactive pentru mai mult de 42 de zile sunt automat sterse, deci continuati sa incercati.(Nu se fac rezervari sau lista de asteptare, asa ca nu are rost sa intrebati de asa ceva. )


Cum pot adauga un avatar profilului meu?

In primul rand, gasiti o imagine care sa va placa , si care sa nu contravina regulilor. Apoi trebuie sa gasiti un loc care sa o gazduiasca, cum ar fi propriul nostru BitBucket. (Alte alegeri populare sunt Photobucket, Upload-It! sau ImageShack). Tot ce trebuie sa mai faceti este sa copiati URL-ul care v-a fost dat cand ati uploadat imaginea in spatiul pentru avatar in profil.

Va rugam sa nu faceti un comentariu doar pentru a va testa avatarul. Daca totul este in regula il puteti vedea in pagina cu detalii personale.


Statistici


Cele mai cunoscute motive pentru care statisticile nu se actualizeaza

 • Utilizatorul triseaza. (a.k.a. "Summary Ban")
 • Serverul este supraincarcat si nu raspunde cerintelor. Incercati sa tineti sesiunea deschisa pana cand serverul raspunde din nou. (Fluxul mare de updatari manuale consecutive nu este recomandat.)
 • Folositi un client defect. Daca doriti sa folositi un client experimental sau o versiune CVS o faceti pe propriul dumneavoastra risc.

Cele mai bune metode

 • Daca un torrent pe care momentan il aveti la seed/leech nu e listat in profilul dumneavoastra, asteptati sau faceti un update manual.
 • Asigurati-va ca inchideti corect clientul de torrent, astfel incat trackerul sa primeasca "event=completed".
 • Daca trackerul este picat nu va opriti din seed. Cand trackerul va fi din nou online, inainte de a inchide clientul de bittorrent, acesta va trimite catre tracker statisticile corecte.

Pot folosi orice client bittorrent?

Yes. Da. Acum, trackerul updateaza corect statisticile primite de la toti clientii bittorrent. Totusi, va recomandam sa evitati folosirea urmatorilor clienti:

BitTorrent++,
Nova Torrent,
TorrentStorm.

Acesti clienti nu raporteaza corect trackerului anularea/terminarea unei sesiuni de torrent. Daca totusi ii folositi, veti constata ca cativa MB nu vor fi contorizati, si torrentele vor ramane in profilul dumneavoastra inca ceva timp dupa ce ati inchis clientul de torrent.

De asemenea, clientii in versiunea alpha sau beta ar trebui evitati.


De ce torrentul pe care il am la leech/seed apare de mai multe ori in profilul meu?

Daca din anumite motive (ex:blocare computer, blocare client) clientul functioneaza impropriu si il restartati, va avea un nou peer_id, deci va figura ca un nou torrent. Cel vechi nu va primi niciodata mesajul "event=completed" sau "event=stopped" si va fi afisat pana la timeoutul trackerului. Ignorati-l, va disparea intr-un tarziu.


Am terminat sau anulat un torrent.De ce apare inca in profilul meu?

Unii clienti, cum ar fi TorrentStorm si Nova Torrent, nu raporteaza corect trackerului cand anuleaza sau termina un torrent. In acest caz trackerul va astepta mesaje - si astfel afisand torrentele ca fiind la leech sau la seed - pana cand va avea loc timeout. Ignorati-l, va disparea intr-un tarziu..


De ce uneori vad in profilul meu torrente pe care nu le am la leech?

Cand un torrent e pornit pentru prima data, trackerul foloseste IP-ul pentru a identifica userul. De aceea, torrentul va fi asociat cu userul care a accesat ultimul situl de la acel IP. Daca intr-un fel sau altul imparti acelasi IP (esti in spateleNAT/ICS, sau folositi un proxy), si unele din persoanele cu care imparti IP-ul sunt de asemenea utilizatori BitTorrents.ro, ocazional veti vedea torrentele lor afisate in profilul dumneavoastra. (Daca unul din ei initiaza o sesiune de torrentde la acel IP, si tu ai fost ultimul care a folosit situl, torrentul va va fi asociat). Retineti ca de acum torrentele listate in profilul dumneavoastra vor conta intotdeauna in cadrul statisticilor totale

To make sure your torrents show up in your profile you should visit the site immediately before starting a session.

(The only way to completely stop foreign torrents from showing in profiles is to forbid users without an individual IP from accessing the site. Yes, that means you. Complain at your own risk.)


IP-uri multiple (Ma pot loga de la mai multe calculatoare?)

Da, trackerul este capabil sa urmeze acum mai multe sesiuni de torrent de pe diferite IP-uri ale aceluiasi utilizator. La pornirea unui torrent acesta este asociat cu utilizatorul, si numai atunci IP-ul este relevant. Deci, daca vreti sa seed/leech de la computerul A si computerul B cu acelasi cont trebuie sa accesati situl de la computerul A, porniti torrentul de aici, si apoi repetati acesti doi pasi si pentru computerul B (nu exista limita pentru doua computere sau un singur torrent pe fiecare, acesta este doar un simplu exemplu). Nu este nevoie sa va logati din nou la inchiderea sesiunii.


Cum poate NAT/ICS sa schimbe ceva?

Acesta este un caz particular in care toate computerele din LAN vor aparea celorlalti ca avand acelasi IP. Trebuie sa facem distinctia intre doua cazuri:

1. Dumneavoastra sunteti singurul utilizator BitTorrents.ro din LAN

Ar trebui sa folositi acelasi cont de BitTorrents.ro pentru toate computerele.

Retineti de asemenea ca in cazul ICS e preferabil sa rulati clientul BitTorrent pe portul ICS. Clientii care ruleaza pe celelalte computere vor fi neconectabili (porturile lor vor fi listate ca"---", cum a fost explicat in alt loc in FAQ) pana nu specificati serviciile corespunzatoare din configuratia ICS (o explicatie buna despre cum puteti face asta pentru Windows XP o gasiti aici). In cazul NAT trebuie sa configurati frecvente diferite pentru clienti de pe computere diferite si sa creati reguli NAT adecvate in router .(Detaliile variaza de la router la router si sunt in afara scopului acestui FAQ. Verificati manualul de utilizare si/ sau forumurile destinate suportului tehnic pentru routere.)


2. Sunt mai multi utilizatori.BitTorrents.ro in LAN

Fiecare torrent va fi asociat utilizatorului prin intermediul unui cod unic (passkey). Nu exista probleme in legatura cu acest subiect.

Pentru cei care sunt interesati...

Cateva informatii despre "Principiul de functionare a unei sesiuni torrent".


Despre Upload


De ce eu nu pot uploada torrente?

Numai utilizatorii autorizati in acest sens(Uploaders) au permisiunea sa uploadeze torrente.


Ce criterii trebuie sa indeplinesc pentru a intra in randul Uploader-ilor -ilor?

Trebuie sa fi in stare sa aduci torrente care:
includa a NFO corect [ Optional! ],
sunt produse autentice ale scenei. Daca nu sunt pe NFOrce sau grokMusiQ atunci nu are rost (cu exceptia muzicii)!
nu sunt mai vechi de sapte(7) zile,
au toate fisierele in formatul original (de obicei 14.3MB RAR) [ Optional! ],
esti in stare sa tii la seed sau esti sigur ca va fi tinut bine la seed pentru cel putin 24 de ore.
Deasemenea, trebuie sa aveti banda de upload de cel putin 2mbps..

Daca credeti ca intruniti aceste conditii nu ezitati sa contactati unul dintre administratori.
Tineti Minte! Completati cererea dumneavoastra cu atentie! Nu uitati sa includeti si viteza dumneavoastra de upload si ce anume aveti de gand sa uploadati.
Numai scrisorile scrise corect si cu intentii serioase vor fi luate in considerare.


Pot uploada torrentele luate de aici pe alte trackere?

Nu. Suntem o comunitate restransa de utilizatori. Numai utilizatorii inregistrati pot folosi trackerul BitTorrents.ro. Punerea torrentelor noastre pe alt tracker e inutila din moment ce majoritatea oamenilor care vor incerca sa le downloadeze nu vor fi in stare sa intre in contact cu noi. Acest lucru va genera probleme si va demonstra rea vointa fata de noi, cei de la BitTorrents.ro, si nu va fi tolerat.

Plangerile staffului administrativ al altor situri de torrente precum ca torrentele noastre sunt uploadate si pe siturile lor va determina banarea utilizatorului responsabil.

(Fisierele downloadate sunt insa ale dumneavoastra si puteti face ce doriti cu ele. Puteti oricand sa creati un alt fisier torrent si sa il uploadati pe alt site, cu conditia ca acel site sa aiba in prealabil permisiunea staff-ului nostru. Orice abatere de la aceasta regula duce la blocarea accesului tuturor persoanelor implicate in incalcarea ei pe acest site.)


Downloading


Cum folosesc fisierele pe care le-am downloadat?

Cititi acest ghid.


Am downloadat un film si nu stiu ce inseamna CAM/TS/TC/SCR?

Cititi acest ghid.


De ce un torrent activ a disparut subit?

Sunt trei motive:
(1) Torrentul nu corespundea regulilor site-ului.
(2) E posibil ca uploaderul sa il fi sters pentru ca era un produs de proasta calitate. Probabil ca va fi uploadat un inlocuitor care sa ii ia locul.
(3) Torrentele sunt automat sterse dupa 28 de zile.


Cum reiau un download sau cum fac reseed?

Deschideti fisierul .torrent. Cand clientul de torrent va cere sa selectati locatia, alegeti locatia fisierului(lor) existent si torrentul va face resume/reseed.


De ce uneori downloadurile mele stationeaza la 99%?

Cu cat acumulati mai multe arhive dintr-un fisier, cu atat este mai greu sa faceti legaturi cu cei care au deja arhivele care dumneavoastra va lipsesc. Asta explica faptul ca uneori downloadurile merg mai incet sau chiar stationeaza cand mai aveti doar cateva procente ramase. Fiti calmi si, mai devreme sau mai tarziu, veti reusi sa luati si procentele ramase.


Ce sunt mesajele de genul "a piece has failed an hash check"?

Clientii Bittorrent verifica integritatea datelor primite. Cand o arhiva pica acestei verificari ea este automat redownloadata.Ocazional, nereusita verificarii este un fenomen obisnuit si nu ar trebui sa va faceti griji.

Unii clientii au o optiune/preferinta(avansata) care dau "kick/ban" clientilor care transmit date de proasta calitate sau ceva similar. Aceasta optiune ar trebui pornita, din moment ce asigura ca fisierele trimise in mod repetat printr-o legatura si care pica hashcheckului sa fie ignorate pe viitor.


Torrentul ar trebui sa aiba 100 MB. De ce eu am downloadat 120MB?

Cititi mai sus despre nereusita verificarii datelor. Daca clientul dumneavoastra primeste informatii proaste, va trebui sa le redownloadeze, deci marimea totala a downloadului va fi mai mare decat marimea torrentului. Asigurati-va ca optiunea "kick/ban" este pornita pentru a limita extra downloadurile.


De ce imi apare eroarea "Not authorized (xx h) - READ THE FAQ!" error?

In momentul in care un torrent nou este uploadat pe tracker, exista un timp de asteptare pentru unii utilizatori inainte de a-l descarca.
Aceasta intarziere ii va afecta doar pe utilizatorii cu ratie mica si utilizatorii cu upload mic.

Ratio sub 0.40   si/sau upload sub
5.0GB
  intarziere de
12h
Ratio sub 0.50   si/sau upload sub
6.5GB
  intarziere de
8h
Ratio sub 0.60   si/sau upload sub
8.0GB
  intarziere de
4h

"Si/sau" inseamna oricare sau ambele. Perioada de asteptare va fi cea mai mare valoare pentru care se indeplineste cel putin o conditie.

Acest timp de asteptare se aplica si utilizatorilor noi de asemenea, asa ca deschiderea unui nou cont nu va ajuta cu nimic. Retineti faptul ca acest lucru functioneaza la nivel de tracker, fiind capabil sa downloadati fisierul .torrent in orice moment doriti.

N.B. Deoarece unii utilizatori profitau de politica " fara timp de intarziere pentru seederi" am fost nevoiti sa o schimbam. Intarzirea se aplica acum atat la leech cat si la seed. Asadar, daca aveti timp de asteptare si procurati fisierele din alte surse nu veti fi in stare sa faceti seed la ele pana nu va expira timpul de asteptare.


De ce primesc eroarea "rejected by tracker - Port xxxx is blacklisted"?

Your client is reporting to the tracker that it uses one of the default bittorrent ports (6881-6889) or any other common p2p port for incoming connections.

Clientul de torrent ii raporteaza trackerului ca un port bittorrent prestabilit (6881-6889) sau un alt port comun p2p pentru conexiunile primite. BitTorrents.ro nu accepta clienti care folosesc porturi comune asociate cu protocoale p2p. Motivul este ca ISP-i au obiceiul de a strangula aceste porturi ( ex: limitare de banda).

Lista porturilor blocate, dar nu se limiteaza numai la:

Direct Connect
411 - 413
Kazaa
1214
eDonkey
4662
Gnutella
6346 - 6347
BitTorrent
6881 - 6889

Pentru a folosi trackerul nostru trebuie sa va configurati clientul sa foloseasca orice clasa de porturi care sa nu le contina pe pe cele mentionate (de preferat un port situat intre 49152-65535, cf. IANA). Retineti ca unii clientii, cum ar fi Azureus 2.0.7.0 sau versiuni superioare, folosesc un singur port pentru toate torrentele, in timp ce majoritatea clientilor folosesc cate un port pentru deschiderea unui singur torrent. Ar trebui tinut cont si de marimea clasei de porturi aleasa (de obicei mai putin de 10. Nu aveti nimic de castigat daca alegeti o clasa de porturi mai mare, si exista posibilitatea unor probleme de securitate).

Aceste porturi sunt folosite pentru a stabili conexiuni intre utilizatori, nu intre client si tracker. Deci aceasta modificare nu va interveni cu nimic in dorinta dumneavoastra de a folosi si alte trackere (de fapt, ar trebui sa va mareasca viteza si la torrentele de pe alt tracker, nu numai cu al nostru). Clientul dumneavoastra va continua sa stabileasca conexiuni cu utilizatori care folosesc porturile standard.

Finally, remember to forward the chosen ports in your router and/or open them in your firewall, should you have them. See the Why am I listed as not connectable?  section and links therein for more information on this.


Ce este eroarea "IOError - [Errno13] Permission denied" ?

Daca doar doriti sa rezolvati aceasta problema, reporniti computerul, ar trebui sa mearga. Daca vreti sa si intelegeti fenomenul, cititi mai departe.

IOError inseamna Input-Output Error (eroare la intrare-iesire) si se refera la faptul ca este o eroare a sistemului de arhive, nu a trackerului. Apare atunci cand clientul nu e capabil sa deschida torrentul partial downloadat. Cauza cea mai cunoscuta este aceea ca doua aplicatii ale clientului ruleaza simultan: ultima oara cand clientul a fost inchis, din anumite motive acesta nu s-a inchis si a continuat sa functioneze in fundal, si deci inca blocheaza arhivele, facand imposibila ca noua aplicatie sa le deschida.

Un caz mai neobisnuit este un FAT corupt. O cadere a HDD poate determina stricarea ceea ce face ca fisierele partial downloadate sa fie necitibile, si astfel apare eroarea. Efectuati o verificare gen scandisk si ar trebui sa rezolve problema. (Retineti ca acest lucru se poate intampla numai pe sistem de operare Windows 9x-care suporta numai FAT- sau NT/2000/XP cu HDD de tip FAT. NTFS este mult mai robust si nu ar trebui sa permita acest gen de probleme.)


Ce inseamna "TTL" in pagina de browse?

Timpul de plecare al unui torrent(TTL= Time To Leave). Inseamna ca torrentul va fi sters de pe tracker dupa expirarea numarului de ore(da, chiar daca torrentul este activ). Retineti ca aceasta este o valoare maxima, torrentul putand fi sters in orice moment daca este inactiv.


Cum pot sa imi imbunatatesc viteza de download?


Viteza de download depinde in special de ratia seeder-leecher (SLR). Viteza de download mica prezinta o problema pentru torrentele noi si foarte populare care au SLR-ul mic.

(Retineti: Nici dumneavoastra nu v-a placut viteza mica de download,asa ca tineti la seed pentru ca sa nu fie si altii in aceasta situatie.)

Sunt cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va imbunatati viteza:


Nu sariti imediat pe torrentele noi aparute

Daca aveti conexiuni lente nu are rost sa sariti pe torrentele noi. Cea mai buna viteza este la jumatatea vietii unui torrent cand SLR atinge cote maxime. (Partea proasta este ca nu veti face un seed prea mare. Depinde numai de dumneavoastra alegerea momentului oportun.)


Fiti conectabili

See the Why am I listed as not connectable?  section.


Limiteaza viteza de upload

Viteza de upload afecteaza viteza de download in doua moduri esentiale:
 • Conexiunile Bittorent tind sa favorizeze acele conexiuni care uploadeaza catre ele. Asta inseamna ca daca A si B fac leech la acelasi torrent si A trimite informatii cu viteza mai mare decat B, atunci B va incerca sa faca acelasi lucru. Deci, datorita acestui efect viteza de upload este mai mare decat viteza de download.
 • Datorita modului in care TCP-ul functioneaza, cand A downloadeza ceva de la B, A trebuie sa ii transmita ca a primit informatiile trimise. (Acestea se numesc "acknowledgements" -ACK-, un mesaj de genul "got it!"). Daca A nu reuseste sa transmita aceste mesaje atunci B va inceta transferul de informati si va astepta. Daca A face upload la viteza maxima e posibil sa nu mai fi ramas banda si pentru ACK-uri si acestea vor fi amanate. Datorita acestui efect viteza de upload extrem de mare duc la o viteza de download scazuta.
Efectul maxim este o combinatie a celor doua moduri mentionate mai sus. Viteza de upload ar trebui mentionata cat mai mare, dar cu conditia ca sa permita ACK-urilor sa fie transmise fara intarziere. Ideal este sa mentineti viteza de upload la 80% din valoarea vitezei de upload teoretica. Va trebui sa ve reglati viteza asfel incat sa fie cea optima pentru dumneavoastra (Retineti ca o viteza mare de upload va aduce o ratie buna).

Daca folositi mai multi clienti de torrent, trebuie sa tineti cont de viteza de upload totala. Unii clienti (ex: Azureus) limiteaza viteza de upload totala, altii (ex: Shad0w's) limiteaza pentru fiecare torrent in parte.E bine sa va cunoasteti clientii. Acelasi lucru se intampla nu numai la torrente ci si la altele (ex:navigare sau ftp), intotdeauna ganditi-va la viteza de upload totala.


Limiteaza numarul de conectari simultane

Unele sisteme de operare (ca Windows 9x) nu se descurca bine cu un numar mare de conexiuni, si e posibila o eventuala cadere a conexiunilor.De asemenea , unele routere(in special cand folosesc serviciile de inspectie ale NAT si/sau firewall) tind sa devina lente sau chiar sa cedeze cand se confrunta cu prea multe conexiuni. Nu exista valori fixe in acest sens, puteti sa incercati 60 sau 100 pentru a experimenta aceasta valoare. Retineti ca aceste cifre sunt cumulative, daca folositi doi clientii de torrent cifrele se aduna.


Limiteaza numarul de uploaduri simultane

Nu e acelasi lucru de mai sus? Nu. Conexiunile limiteaza numarul de utilizatorilor cu care clientul dumneavoastra comunica si/sau downloadeaza dela el. Uploadurile limiteaza numarul de utilizatori catre care clientul dumneavoastra face upload. Numarul ideal pentru uploaduri este de obicei mult mai mic decat numarul de conexiuni, si depinde de conexiunea (fizica) dumneavoastra.


Ai putina rabdare

Cum a fost explicat mai sus utilizatorii favorizeaza alti utilizatori care fac upload catre ei. Cand incepeti sa faceti leech la un torrent nou nu aveti nimic de oferit si ceilalti utilizatori tind sa va ignore. Acest lucru face ca starturile sa fie incete, in special daca utilizatorii la care sunteti conectati sunt putini sau chiar inexistenti. Viteza de download ar tebui sa creasca pe masura ce aveti ceva sa impartasit cu ceilalti utilizatori.


De ce navighez asa de incet cand downloadez?

Viteza de download este mereu finita. Daca downloadati un torrent cu viteza mare aceasta cu siguranta va ocupa toata banda si navigarea va avea de suferit. In momentul de fata nu exista nici un client care sa limiteze viteza de download, ci numai cea de upload. Va trebui sa folositi o alta solutie cum ar fi NetLimiter.

Navigarea a fost folosit ca exemplu, fiind valabil si pentru jocuri, IM si altele...


ISP-ul meu foloseste un proxy transparent. Ce pot face?


Caveat: This is a large and complex topic. It is not possible to cover all variations here.

Short reply: change to an ISP that does not force a proxy upon you. If you cannot or do not want to then read on.

Ce este un proxy?

Un intermediar. Cand navigati pe un site cu intermediul unui proxy cererile dumneavoastra sunt trimise mai intai la proxy si apoi proxyul le inainteaza catre site in loc sa va conectati direct la site. Exista clasificari diferite (the terminology is far from standard):

 Transparent   Un proxy transparent este unul care nu are nevoie de nici o configurare a clientilor. Functioneaza redirectionand automat tot traficul din portul 80 catre proxy. Uneori este folosit ca sinonim pentru non-anonymus)
 Explicit/Voluntary   Clientii trebuie sa isi seteze browserul pentru a -l folosi.
 Anonymous   Proxyul nu trimite nici o identitate a clientului catre server. (HTTP_X_FORWARDED_FOR header is not sent; serverul nu vede IP-ul dumneavoastra)
 Highly Anonymous   Proxyul nu trimite nici o identitate a clientului catre server. (HTTP_X_FORWARDED_FOR, HTTP_VIA and HTTP_PROXY_CONNECTION headers are not sent; serverul nu vede IP-ul dumneavoastra si nu stie ca folositi un proxy.)
 Public   Se intelege de la sine

Un proxy transparent poate sau nu poate fi anonim, si exista diferite nivele de anonimat.


Cum pot afla daca sunt in spatele unui proxy(transparent/anonim)?

Folositi ProxyJudge. Afiseaza cererile HTTP primite de server de la dumneavoastra. Cele relevante sunt HTTP_CLIENT_IP, HTTP_X_FORWARDED_FOR si REMOTE_ADDR.


De apar ca fiind neconectabil daca nu sunt in spatele unui NAT/firewall?

Trackerul BitTorrents.ro este destul de inteligent la gasirea IP-ului real al dumneavoastra, dar are nevoie de proxy pentru a trimite cererea HTTP: HTTP_X_FORWARDED_FOR. Daca proxyul ISP-ului dumneavoastra nu executa aceasta comanda , trackerul va interpreta IP-ul proxyului ca fiind IP-ul clientului. Deci, cand va conectati si trackerul incearca sa se conecteze la clientul dumneavoastra pentru a vedea daca sunteti in spatele NAT/firewall, va incerca de fapt sa se conecteze la proxyul de pe portul pe care clientul va anunta ca il foloseste pentru conexiuni primite. Bineinteles ca nu va reusi, conexiunea va esua si trackerul va crede ca sunteti in spatele unui NAT/firewall.


Pot trece pe langa proxyul ISP-ului meu?

Daca ISP-ul dumneavoastra permite traficul HTTP numai prin portul 80 sau blocheaza porturile proxy normale trebuie sa folositi ceva de genul socks dar aceasta e in afara scopului acestui FAQ.

Pe langa portul 80, situl accepta conexiuni si de pe portul 81 si folosindu-le poate fi de ajuns pentru a pacali unele proxyuri. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va conectati la BitTorrents.ro:81. Retineti ca in eventualitatea in care ar functiona, clientul bittorrent va incerca sa se conecteze pe portul 80 in afara de cazul in care editati "announce url" in fisierul .torrent.

Sau puteti folosi una din urmatoarele metode:
 • Folositi un proxy public non-anonim care nu foloseste portul 80 (e.g. alegeti din aceasta, this sau aceasta lista).
 • Configurati-va computerul sa foloseasca acel proxy. Pentru Windows XP, mergeti la Start, Control Panel, Internet Options,Connections, LAN Settings, Use a Proxy server, Advanced si scrieti IP-ul si portul proxyului ales. Sau din Internet Explorer folositi Tools, Internet Options, ...
 • (Optional) Vizitati ProxyJudge. Daca vedeti in lista HTTP_X_FORWARDED_FOR urmat de IP-ul dumneavoastra totul e in regula, daca nu alegeti unj alt proxy si incercati din nou.
 • Vizitati BitTorrents.ro in speranta ca trackerul va vedea IP-ul real (ca sa fiti siguri verificati Profile).

Notice that now you will be doing all your browsing through a public proxy, which are typically quite slow. Retineti ca acum veti naviga printr-un proxy public, care este de obicei destul de lent. Comunicatiile intre utilizatori nu folosesc portul 80, deci viteza lor nu va fi afectata, si ar trebui sa fie mai bine decat atunci cand erati "unconnectable".


Cum pot face clientul de bittorrent sa foloseasca un proxy?

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa configurati Windows XP cum s-a explicat mai sus. Cand s-a configurat un proxy pentru Internet Explorer de fapt un proxy pentru tot traficul HTTP(multumita Microsoft si al lor "IE part of the OS policy"). Pe de alta parte daca folositi alt browser (Opera/Mozilla/Firefox) si configurati un proxy in acestea, veti configura un proxy doar pentru acel browser. Nu cunoastem nici un client BT care sa permita unui proxy sa fie specificat in mod explicit.


De ce nu ma pot inscrie chiar daca sunt in spatele uni proxy?
Este politica noastra de a nu accepta sa fie deschise conturi noi din spatele unui proxy.


Aceasta sectiune se aplica si altui site de torrent?

Aceasta sectiune a fost scrisa pentru BitTorrents.ro, si tradusa si adaptata in limba romana pentru BitTorrents.ro. Cele mentionate aici nu se aplica in mod necesar si altor trackere.


De ce nu ma pot conecta? Ma blocheaza situl?


Your failure to connect may be due to several reasons.


Poate Ip-ul meu e pe lista neagra?

Situl blocheaza adresele afisate in (fosta) baza de date PeerGuardian, de asemenea si adresele utilizatorilor banati. Aceasta functioneaza la nivel Apache/PHP, e un script care blocheaza logarile de la acele adrese. Nu ar trebui sa fie probleme sa accesati situl. In special, nu blocheaza protocoalele de nivel scazut, ar trebui sa fiti in stare sa dati ping/traceroute serverului chiar daca adresa este pe lista neagra.

Daca intradevar adresa dumneavoastra este blocata in baza de date PG, nu ne contactati in aceasta privinta, nu e treaba noastra sa deschidem conturi blocate.


ISP-ul tau blocheaza accesul la adresa sitului

(In primul rand, e greu de crezut ce ISP dumneavoastra ar face asta.Rezolutia numelui DNS si/sau problemele de retea sunt principalele probleme.)
Nu e nimic ce putem face. Ar trebui sa contactati ISP-ul tau(sau sa cautati altul).Retineti ca inca veti putea vizita situl prin intermediul unui proxy, urmati instructiunile din sectiunea relevanta. In acest caz nu mai conteaza daca proxy este anonim sau nu, sau pe ce port se conecteaza.

Retineti ca intotdeauna veti fi afisat ca un client "neconectabil" deoarece trackerul nu va fi in stare sa verifice daca dumneavoastra sunteti in stare sa primiti conexiuni.


Port alternativ (81)

Unele torrente folosesc alte porturi decat cel normal HTTP, portul 80. Aceasta poate cauza probleme unor utilizatori, de exemplu acelora care sunt in spatele unui firewall sau configuratii proxy. Puteti rezolva usor problema editand fisierul .torrent cu orice editor de torrent, de exemplu MakeTorrent, si inlocuind announce url BitTorrents.ro:81 cu BitTorrents.ro:80 sau doar BitTorrents.ro.

Editarea fisierului .torrent cu Notepad nu este recomandata. Pare a fi un fisier text insa nu este. Daca dintr-un anumit motiv anume trebuie sa folositi un editor de text obisnuit, schimbati announce url cu BitTorrents.ro:80 nu BitTorrents.ro. (Daca va ganditi ca mai bine ati schimba numarul dinaintea announce url inseamna ca deja stiti prea mult ca sa mai cititi.)


Si daca nu gasesc solutia la problema mea aici?


Daca si numai daca problema ta nu isi gaseste solutia aici atunci poti deschide un topic in Forums. Veti descoperi un colectiv prietenos si saritor. Trebuie sa urmaresti cateva linii mari:
 • Asigurati-va ca problema intradevar nu este explicata in FAQ. Nu are nici un sens sa deschideti un topic pentru ca apoi sa fiti trimis inapoi la FAQ.
 • Inainte de a posta cititi Sticky topics (primele de sus). De multe ori informatiile noi care nu au fost inca integrate in FAQ pot fi gasite in Sticky topics.
 • Ajutandu-ne pe noi te ajuti pe tine. Si sa nu spuneti ca nu functioneaza. Asigura necesarul de informatii in asa fel incat sa nu stam sa ghicim sau sa pierdem timpul intreband. Ce client folositi? Ce sistem de operare? Cum e setata reteaua ta? Care este exact mesajul de eroare, in cazul in care este? Care sunt torrentele cu care aveti probleme? Cu cat ne spuneti mai multe cu atat ne va fi mai usor sa va raspundem, si probabilitatea sa primiti un raspuns la topicul deschis va fi mai mare.
 • Si neaparat trebuie spus: fiti politicosi. A cere cu insistenta ajutorul cuiva are rezultate foarte rar, cerandu-l normal se poate rezolva problema mult mai usor.BITTORRENTS.RO